Vakantiehuis Achterhoek

Met een vakantie in ons natuurhuisje in Drempt maak je kennis met de gemeente Bronckhorst, een van de grootste plattelandsgemeenten van Nederland. Het gebied is rijk aan natuurschoon en staat bekend om haar vele prachtige landhuizen en kastelen en Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland. Rondom Drempt zijn veel fiets-, mountainbike- en wandelroutes om de mooie groene omgeving te verkennen. Bronckhorst is in 2018 uitgeroepen tot wandelgemeente van het jaar. Dus u heeft een extra reden om onze accommodatie te reserveren en kennis te maken met een prachtig stukje Nederland.

 

Inspiratie voor een uitje in de Achterhoek vind je ook op deze site want de regio biedt je zoveel om naar uit te kijken.

Wandelen en fietsen in Bronckhorst

Wandelen door Bronckhorst

De omgeving van Drempt kent veel mooie wandelroutes waar u kunt genieten van bossen, vergezichten en uitgestrekte vlaktes. Wandel langs de Oude IJssel bij Laag-Keppel en geniet van een adembenemend uitzicht op kasteel Keppel, de oude watermolen en het typische coulissenlandschap. Of kies voor een wandelroute over eeuwenoude landgoederen en kerkenpaden. Het bekende Pieterpad en Trekvogelpad leiden u allebei door een groot deel van Bronckhorst en kruisen elkaar in het acht-kastelen-dorp Vorden.

Kijk voor meer informatie op Wandelnet

Wandelen en fietsen in Bronckhorst

Openbaar vervoer

Op slechts 1 minuut loopafstand is er een bushalte, richting Doetinchem en Dieren. Per trein kunt u het beste reizen vanaf Dieren op ongeveer 7 kilometer vanaf Drempt, of Doetinchem op 9 kilometer vanaf Drempt.

Wat is er te doen in de omgeving?

Musea

In de directe omgeving vindt u diverse musea zoals More (Vorden), Mosterdmuseum (Doesburg) en Lalique(Doesburg). Voor meer informatie kunt u terecht op:
www.achterhoek.nl
www.musea-achterhoek.nl

Golf

De Achterhoek is uitermate geschikt om een dagje te golfen.
De golfbanen van De Keppelse Golfclub in Hoog-Keppel en die van ‘t Zelle in Hengelo zijn geliefd bij golfliefhebbers. Voor meer informatie over de banen kunt u terecht op www.keppelse.nl en www.gczelle.nl

Wat is er te doen in de omgeving?

Bezienswaardigheden

Bronckhorst heeft veel bezienswaardigheden. Zo zijn er tal van kastelen, zoals Kasteel Keppel en de maar liefst acht kastelen in Vorden. Sommige zijn te bezichtigen, andere van een afstandje te bewonderen. Ook zijn er diverse molens, enkele musea, verschillende galerieën en volop mooie natuurgebieden. En natuurlijk het monumentale Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland.

Meer bezienswaardigheden en informatie over leuke evenementen in Bronckhorst en de Achterhoek vindt u op: